Mapei Kerapoxy CQ

MSZ EN 13888 SZERINTI BESOROLÁS

A Kerapoxy CQ RG osztály szerinti reaktív műgyanta (R) fugázóhabarcs (G).

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kerámia, természetes kő és üvegmozaik padlóburkolatok fugázása bel- és kültérben. Különösen alkalmas nagy felületek fugázására, ahol könnyű felhordás és letisztítás szükséges.

A Kerapoxy CQ-val készíthetők fal-, padló- és munkapult felület, stb. burkolások összhangban a HACCP rendszerrel és a 852/2004 EC higiéniai és élelmiszeripari szabályozással.

Jellemző alkalmazások

• Egyenetlen felületű anyagok fugázása olyan helyeken, ahol a hagyományos epoxihabarcs használata alkalmazási és tisztítási nehézségeket okozna.

• Padlók és hidegburkolatok fugázása élelmiszeripari környezetben (tejüzemekben, sajtgyárakban, vágóhidakon, sörgyárakban, pincészetekben, konzervgyárakban, stb.), üzletekben és olyan környezetben, ahol nagymértékű tisztaság szükséges (fagylaltozókban, hentesüzletekben, halforgalmazó üzletekben, stb.).

• Laboratóriumi asztalok, konyhapultok, stb. kerámiaburkolatainak fugázása.

• Ipari padlók és hidegburkolatok fugázása (villamos iparban, bőriparban, akkumulátor termekben, papírgyárakban, stb.), ahol nagy mechanikai szilárdság és nagymértékű savállóság szükséges.

• Úszómedencék fugázása, különösen a termálvizes vagy tengervizes medencékhez ajánlott.

• Gőzkabinok és törökfürdők padlóinak és burkolatainak fugázása.

A Kerapoxy CQ mázatlan klinker, természetes kő, csiszolt vagy kontrasztos színnel fugázott gres porcelán hézagkitöltéséhez is használható. Mindig végezzen a Kerapoxy CQ-val előzetes tesztet egy kis felületen, mielőtt nagy felületen használná.

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Kerapoxy CQ kvarchomokot és speciális összetevőket tartalmazó 2 komponensű, epoxigyanta bázisú termék nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátással. Savaknak kitűnően ellenáll és nagyon könnyű letisztítani. Helyesen alkalmazva a következő jellemzőjű fugázóhabarcsot nyújtja:

· kitűnő mechanikai szilárdság és vegyszerállóság, ezért kitűnő tartósság;

sima, tömör és alacsony nedvszívó-képességű felület, könnyű tisztítani; nagymértékű higiéniát garantál, valamint megakadályozza a gombák és a mohák megtelepedését;

· jó felhordhatóság és tisztíthatóság;

· magasfokú keménység, kiválóan ellenáll a nehéz forgalomnak; · nincs zsugorodás, ezért nem keletkeznek repedések;

· légköri romboló hatásoknak ellenálló, egyenletes szín;

· kiváló, és krémszerű állaga miatt a szokásos epoxihabarcsokénál lényegesen könnyebb felhordhatóság, amely rövidebb felhordási időt jelent kevesebb termékveszteséggel, könnyebben elvégezhető befejező műveletek.

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

· A felületeket Scotch Briteâ szivacs és víz segítségével tisztítsa meg még akkor is, ha a felület a gumilehúzó után is tisztának látszik; végül a burkolat felületén maradó gyantanyomokat emulgeálja az esztétikailag tökéletes megjelenés érdekében.

· Olajok (húsfeldolgozó üzemekben, élelmiszergyárakban, ételolaj feldolgozó üzemekben, stb.) és aromás szénhidrogének romboló hatásainak kitett kerámia és padlóburkolatok fugázásakor Kerapoxy IEG-t használjon.

· Mozgási hézagokat megfelelően rugalmas MAPEI hézagkitöltő-anyaggal töltse ki (pl. Mapesil AC, Mapesil LM vagy Mapeflex PU45).

· A Kerapoxy CQ nem tapad tökéletesen, ha a burkolólapok élén a fugázás során nedvesség vagy cement, por, olaj, zsír, stb. van.

· Terrakotta burkolólapokat ne fugázzon Kerapoxy CQ-val, nehogy a felület megjelenése esztétikailag kedvezőtlen legyen.

· A Kerapoxy CQ-t ne hígítsa vízzel vagy oldószerrel a felhordás megkönnyítésére.

· A terméket +12°C és +30°C közötti hőmérsékleten használja. Bár +15°C alatt a felhordás nehezebbé válik. · A csomagolások előreadagoltak, ezért a két komponens teljes bekeverésével keverési arány hibák nem fordulhatnak elő. Ne használjon részmennyiségeket vagy a két komponenst szemre bekeverve: a rossz keverési arány akadályozhatja a megkötési folyamatot.

· A már megkötött Kerapoxy CQ-t ipari hőlégfuvóval távolíthatja el a fugahézagokból. A burkolólapokról a megkötött terméket Pulicol 2000-rel távolítsa el.

ANYAGSZÜKSÉGLET

A Kerapoxy CQ anyagszükséglete a fugahézagok szélességétől, a burkolólapok méretétől és vastagságától függően változik.

 KISZERELÉS

 A Kerapoxy CQ előreadagolt mennyiségekben kerül forgalomba. A vödrök az A komponens mellett tartalmazzák flakonokban a B komponenst is, melyeket felhasználáskor keverjen be. A termék 3 kg-os és 10 kg-os egységekben kapható. A 10 kg-os kiszerelés csak a 113- as, 114-es, 132-es, és 283-as színekben.

 SZÍNEK

 A Kerapoxy CQ 21 féle színben elérhető.

100 FEHÉR

111 EZÜSTSZÜRKE

113 CEMENTSZÜRKE

114 ANTRACIT

120 FEKETE

130 JÁZMIN

132 BÉZS 2000

146 MÉLYBARNA

147 CAPUCCINO

151 MUSTÁRSÁRGA

160 MAGNOLIA

163 LILA

165 CSERESZNYEPIROS

170 KRÓKUSZ

173 ÓCEÁNKÉK

181 JADEZÖLD

182 TURMALIN

183 LIME ZÖLD

282 KÉKESSZÜRKE

283 TENGERKÉK

290 KRÉM

 

ELTARTHATÓ

A Kerapoxy CQ száraz, hűvös helyen, eredeti, bontatlan csomagolásban 24 hónapig tartható el. Az A komponenst legalább +10°C-on tárolja a kikristályosodás elkerülésére, de felhordhatósága visszanyerhető felmelegítéssel.

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85