Mapei Mapeflex AC1

Alkalmazási terület:

A Mapeflex AC1 vizes diszperzios akrilgyanta tömítő, amely kismértékű mozgásnak kitett hézagok tömítésére alkalmas beltérben és kültérben egyaránt.Teljes kikötése után a tömítő sima felületű, amely a megfelelő, az épitőiparban általában használt rugalmas festékkel átfesthető.

Jellemző alkalmazások

• Kis- vagy közepes mértékű mozgásnak kitett hézagok tömítése épületekben es kivitelezési munkákon.

• Előregyártott betonpanelek közötti hézagok tömítse a hézag szélességének legfeljebb } 7,5%-a mértékig.

• Gipszkarton, fa es beton panelek közötti tömítés.

• Különböző építőanyagok, mint pl. beton, vakolat, téglák, pórusbeton, fa es természetes kő közötti hézagok kitöltése.

• Ablakkeret es fal közötti lég- es vízzáró tömítés.

• Ajtók, redőnytokok, falak, mennyezetek, fa panelek és szigetelő panelek közötti rugalmas tömítés és kitöltés.

• Hézagok tömítése hőszigetelő panelek és épületszerkezeti elemek, mint pl. párkányok, ablakok, ablakpárkányok es szalagpárkányok, valamint homlokzati hőszigetelő rendszer között.

Műszaki jellemzők: 

A Mapeflex AC1 egy egykomponensű, vizes diszperziós akrilgyanta termek. Olyan állékony paszta, amely könnyen bedolgozható legfeljebb 20-25 mm széles hézagokba mind vízszintes, mind függőleges felületekre.

A Mapeflex AC1 tömítés változatlan marad akkor is, ha sok éven keresztül komoly időjárási igénybevételek érik, illetve ipari környezetben vagy nagy hőmérsékletváltozások eseten is. A tömítés -30°C-ig megőrzi rugalmasságát, es a +80°C-ot is elviseli (rövid időszakokra a +100°C-ot is). Jól ellenáll az esővíznek, ha nem folyamatosan vagy hosszú ideig érintkezik vele. Teljes kikötése után a Mapeflex AC1 az építőiparban általában használt rugalmas festékkel átfesthető.

A Mapeflex AC1 erősen tapad a porózus nedvszívó felületekre, mint például betonra, fara, gipszre,vakolatra, téglára, könnyűbetonra, terméskőre, gyalulatlan fara, stb.

Amennyiben a Mapeflex AC1-t a tágulásból és összenyomódásból származó gyakori igénybevételű hézag tömítésére használják, javasoljuk, hogy a tömítő tapadásának javítására a hézag oldalaira hordjon fel egy vékony réteg, előzetesen vízzel higított Mapeflex AC1-t. A hézag szeleire ecsettel vékony rétegben felhordott alapozóra a Mapeflex AC1-t akkor hordja fel, amíg az alapozó még nedves.

A Mapeflex AC1 teljesiti az Euronorm EN 15651-1(“Tömítők homlokzati elemekhez”) követelményeit  F-EXT-INT teljesítmény értékeléssel.

Anyagszükséglet:

A tömítendő hézag méreteitől függ, pl.:

− 5x5 mm hézagoknál kb. 12 m/tubus;

− 10x10 mm hézagoknál kb. 3 m/tubus;

− 20x10mm hézagoknál kb. 1,5 m/tubus.

Kiszerelés:

A Mapeflex AC1 280 ml-es tubusokban fehér színben kerül forgalomba.

Tárolás:

A termek száraz, hűvös helyen tárolva 24 hónapig őrzi meg minőséget. Védje a Mapeflex AC1-t fagyos időjárástól.

 

 

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85