Mapei Mapesil GP

Alkalmazási terület:

 A Mapesil GP semlegesen megkötő penészedésálló szilikon hézagkitöltő speciálisan élek és mozgási hézagok tömítéséhez előregyártott és hagyományos, lakossági és ipari kivitelezési munkáknál.

A Mapesil GP különösen alkalmas mozgásnak és alakváltozásnak kitett csatlakozások, repedések és hézagok tömítésére, csatlakozások lekerekítésére faanyagú, fém és műanyag* ablakok és ajtóillesztések, bádogos munkák és vízszigetelő rendszerek, felületek lefedéséhez használt szendvicspanelek és ütköző falak közötti tömítésre.

A Mapesil GP tapad minden típusú tömör és nedvszívó építőanyagra, mint pl. cementkötésű aljzatok (beton, habarcs, vakolat, könnyűsúlyú elemek és előregyártott szál-cement elemek), kerámia, üveg, zománcozott, fém (alumínium, cink vagy előfestett lemezek, réz), gyalulatlan és festett fa és számos típusú merev műanyag*.

*A termék általában jó tapadással rendelkezik ezeken az anyagtípusokon még alapozó előzetes felhordása nélkül is: Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a MAPEI Műszaki Ügyfélszolgálattal a termék használata előtt.

Széles spektrumú tapadásának és alacsony rugalmassági moduluszának köszönhetően a Mapesil GP alkalmas rugalmas tömítések létrehozására lekerekítéseknél és tágulási hézagoknál a következő helyeken:

  •  homlokzatok;
  •  ablak- és ajtóillesztések;
  •  lapostetők és talajvíz elleni szigetelések;
  •  gyalogosforgalommal vagy könnyű járművekkel terhelt kerámia burkolatok;
  •  fürdőszobák, konyhák és nedves környezet.

Műszaki jellemzők:

 A Mapesil GP egykomponensű, penészedésálló, semlegesen megkötő állékony szilikon tömítőpaszta, amely nem bocsát ki kellemetlen szagokat, és amely kinyomópisztollyal könnyen felhordható mind vízszintes, mind függőleges felületre megroskadás nélkül még széles hézagok és magas hőmérséklet esetén is.

A Mapesil GP a környezet páratartalmával érintkezésbe lépve és a levegő hőmérsékletére köt meg rugalmas tömítést hozva létre, amely jól tapad minden megfelelő aljzatra.

A Mapesil GP-vel készített tömítések tartósak maradnak az évek során még zord időjárási körülményeknek, ipari környezetnek, hőmérsékletváltozásnak vagy víznek kitéve is, és rugalmasak maradnak -40 ºC és +120 ºC közötti hőmérsékleten.

A Mapesil GP általában jól ellenáll a vegyi anyagoknak. Azonban a termékek és az üzemi körülmények sokfélesége miatt kétség esetén végezzen előzetes tesztet.

A Mapesil GP teljesíti a MSZ EN 15651-1 szabvány („Tömítők homlokzati elemekhez”) követelményeit és megfelel a F-EXT-INT besorolásnak és a MSZ EN 15651-3 szabvány („Tömítők szaniterekhez”) követelményeit és megfelel az S1 besorolásnak.

A Mapesil GP tökéletesen tapad az építőiparban használt legtöbb típusú aljzatra alapozó előzetes felhordása nélkül.

Előzetesen Primer FD alapozó felhordása szükséges, ha a tömítő tartósan vízbe merül vagy fokozott igénybevételnek lesz kitéve. Előzetesen Primer P alapozó felhordása is lehetséges, ha műanyagra használja (felhordás előtt nem szükséges megcsiszolni a műanyagot). Kétség esetén lépjen kapcsolatba a MAPEI Műszaki osztállyal vagy végezzen előzetesen tesztet.

Anyagszükséglet:

A hézag mérete szerint; lásd az alábbi táblázatot:

Hézagméret mm-ben                                                   méter / 280 ml-es kartusok

5 x 5                                                                                                     11,2

10 x 10                                                                                                2,8

15 x 10                                                                                                1,9

20 x 10                                                                                                1,4

25 x 12,5                                                                                             0,9

30 x 15                                                                                                 0,6

40 x 15                                                                                                 0,5

 

Kiszerelés: 

 A Mapesil GP 280 ml-es tubusokban, átlátszó, fehér, szürkésfehér, szürke, réz és sötétbarna színben, 12 kartust tartalmazó dobozokban kapható.

Eltartható:

A Mapesil GP száraz helyen eredeti, bontatlan csomagolásban +5 ºC és +25 ºC hőmérséklet között 18 hónapig eltartható. Ha a kartus tartalmának csak egy részét használta fel, hagyja a kinyomócsőrt a tubuson, és csomagolja fóliába a végét, hogy megakadályozza a levegő bejutását a kartusba. Ez segít a megmaradt tömítő felhasználásában a kibontás után még néhány hétig.

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85