Bachl Extrapor Extra Hatékony Polisztirol

20%-kal hatékonyabb hőszigetelés! Milyen előnyökkel jár a Bachl Extrapor használata a legjellemzőbb épületszerkezetek esetén? 

A hagyományos fehér színű polisztirol keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke, grafitadalékkal dúsított termékek.A grafitszemcsék hozzáadása révén a termék hőreflexiós képessége javult, így a hagyományoshoz képest több, mint 20%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. Például a homlokzaton használt polisztirol termékek esetén a normál fehér anyag hővezetési tényezője 0,038 W/mK, míg a grafitosé 0,031 W/mK. A két termék többi anyagtulajdonságát tekintve megegyezik, például éghetőség, szilárdsági jellemzők.
Ár-érték arányban gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol, hiszen 20%-kal vékonyabb mérethez kb. 20%-kal magasabb ár tartozik, továbbá a vékonyabb méret számos más előnnyel is jár, így rövidebb rögzítési elemeket igényel, valamint a szállítás, anyagmozgatás, beépítés is alacsonyabb költségekkel jár.
Felhasználási területek szempontjából, mint azt a "normál" EPS termékeknél már megszoktuk szinte minden épületszerkezet hőszigeteléséhez felhasználhatóak a lapok. Előfordulnak olyan épületek, melyeknél nem lehet korlátlan vastagságban hőszigetelést beépíteni. Terjedőben vannak az alacsony energiafelhasználású épületek, aktív-, passzívházak, melyeknél elengedhetetlen a fokozott hőszigetelés, azonban méretbeli korlátok fennállhatnak. Felújításkor, műemlékvédelem területén sűrűn előfordul, hogy kötöttségek vannak a hőszigetelés vastagságát illetően. Sok esetben a telek korlátozott beépítettsége nem teszi lehetővé a nagymértékű szigetelés kialakítását.

Homlokzati fal rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
30 cm modern vázkerámia téglafalra tett EPS hőszigetelés rendszerben
 homlokzati fal követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 80H
 Bachl Extrapor 80H
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,45 W/m²K
 3 cm
 2,5 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,24 W/m²K
 12 cm
 10 cm
Lapostető rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
25 cm monolit vasbeton zárófödém esetén
 lapostető követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,25 W/m²K
 15 cm
 12 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,17 W/m²K
 22 cm
 18 cm
Talajjal érintkező padló rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
15 cm tömörített talajjal, 15 cm szerkezeti és 6 cm esztrich betonnal számolva
 talajjal érintkező padló követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,50 W/m²K
 5 cm
 4 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,30 W/m²K
 10 cm
 8 cm

 

Összességében elmondható, hogy a grafitos EPS termékek bármely épületszerkezet hőszigetelése esetén szakmailag megfelelő, ár-érték arányban pedig az egyik legkedvezőbb megoldást kínálják.

 

 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85