Knaufinsulation SMARTwall Új Generációs Vakolható Kőzetgyapot

ÚJ GENERÁCIÓS SMARTwall KŐZETGYAPOT TERMÉKEK HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKHEZ

Az energetikai követelmények szigorodása minden országra jellemző, általános jelenség amelynek következménye az épületekben alkalmazott szigetelések vastagságainak jelentős növekedése. Ez például a homlokzati hőszigetelő rendszerek kivitelezése során számos, korábban nem tapasztalt nehézséget okozhat – az ablakkávákhoz beforduló szigetelés korlátozott vastagsága, vagy akár a hosszabb, drágább, hőhídmentes dübelek használata stb. miatt.

A kivitelezőket a Knauf Insulation gyártástechnológiai fejlesztésekkel igyekszik segíteni, amelyeknek köszönhetően sikerült csökkenteni a a külső falak hőszigetelésére szolgáló kőzetgyapot anyagaink hővezetési tényezőit, így a beépítendő vastagságokat is.

Elkezdődött Thermal nevű illetve ezek bevonatos változatai, a SMARTwall új anyagaink gyártása is, amelyek növelik a választékot, és tovább javítják a hőszigetelő tulajdonságokat.

Az alábbi táblázatban áttekinthető jelenlegi termékválasztékunk és az aktuális hővezetési tényezők:

Termék

Aktuális hővezetési tényező

W/m.K

FKD

0,038

FKL (lamell)

0,040

FKD S

0,036

FKD N

0,035

FKD S Thermal

0,035

FKD N Thermal

0,034

SMARTwall S C1/C2

0,035

SMARTwall N C1/C2

0,034

 

           

 

Az adott munkákra szánt anyagok kiválasztásában a hővezetési tényezők mechanikai tulajdonságok és egyéb szempontok is szerepet játszanak.

Ha a termék valamelyik ragasztó- vagy vakolatgyártó homlokzati hőszigetelő rendszerének része, akkor az úgynevezett bevonatréteggel ellátott, többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszerek irányelve, az ETAG 004 alapján készült minősítésben (ETA) megadott paramétereknek kell megfelelnie.

Itt tűzvédelmi, vagy mechanikai jellemzők (nyomószilárdság,felületre merőleges irányú húzószilárdság stb.) szerepelhetnek.

A dübelek kiválasztása többnyire elhanyagolt szempont a tervezési folyamatban, pedig az olcsóbb, hőhidas típusok nagy szélszívásnak kitett vagy magas épületeken nagy számuk (több mint 10 db/m2) akár 25-30%-kal is ronthatják a falszerkezet hőátbocsátási tényezőjét.

A felület foltosodása megelőzhető a homogén szigetelőanyagokban alkalmazható, úgynevezett süllyesztett dübelek használatával.

Emiatt ügyelni kell a jobb minőségű, hőhídmentes dübelek betervezésére és beépítésére.

A kivitelezést jelentősen gyorsítják, és a homlokzati rendszer költségeit nagyban csökkentik az úgynevezett bevonatos táblák, amelyek között már a fenti két, kiemelkedő hőszigetelő képességű termékcsaládot találjuk.

Ezek a bevonatoknak köszönhetően a kivitelezők számára nyújtanak további előnyöket.

Előállításukhoz a jól ismert FKD S, FKD, FKN táblák szolgálnak, amelyek egyik vagy mindkét oldalára a gyártás során speciális, szilikát alapú filmréteget hordanak fel.

A bevonatos táblák CE jelölési kódja és tűzvédelmi osztálya az alaptermékével azonos marad, a bevonatnak köszönhetően viszont jelentősen gyorsabban, kb. 25%-kal rövidebb időtartam alatt, és akár 35%-kal kevesebb ragasztó- és vakolóanyag  felhasználásával – így kisebb költséggel – végezhető  a kivitelezés.

Ez annak köszönhető, hogy a táblák beépítését rögtön a ragasztással lehet kezdeni, nincs szükség a felület alapozására (kérgesítésére).

Egyoldali bevonattal ellátott terméket célszerű a bevonatos oldalával kifelé elhelyezni, mert így a teljes vakolt felületen több bevonat (vakolat) takarítható meg, mint a pontszerűen végzett ragasztás során.

A bevonat további előnyei:

  • könnyebb kezelhetőség
  • a zárt felületnek köszönhetően kisebb a kiporzás
  • könnyebb az anyagmozgatás
  • könnyebb a táblák vágása
  • kompakt felület – biztosabb, jobb fogás

Az elkészült mintafelületeken végzett mérések eredményei igazolták az előzetes várakozásokat.

Bevonatos termékek alkalmazásával pl. 100 m2-es felületen akár 200-400 kg ragasztóval  kevesebb szállítására, bekeverésére, állványra juttatására és bedolgozására van szükség.

A vizsgálatok során tehát bebizonyosodott, hogy a bevonatos termékek megőrzik a kőzetgyapot termékek összes előnyét, emellett sokkal egyszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb, egyenletes minőségű kivitelezést garantálnak.

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉK:

LB-Knauf THERMOFIX Ragasztóhabarcs

A ThermoFix ragasztóhabarcs új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok polisztirolból vagy ásványgyapotból készülô hôszigetelô rendszereinek ragasztó és ágyazó habarcsa. Alkalmas tégla és beton elemekbôl készült falazatokra, zsaluzott betonfelületekre, fagyapot lapokra (pl. Heraklith), vakolt és festett felületekre történô ragasztásra.

 

 

 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85