Tovább bővült a RAVATHERM XPS hőszigetelés termékkínálat

Ma már nem kérdés, hogy épületeinket hőszigetelni kell. Az egyre szigorodó hőtechnikai elvárásoknak eleget téve megnőtt az igény a különösen nagy vastagságú hőszigetelő termékekre. Igazodva ezekhez a követelményekhez, a RAVATHERM Hungary Kft. mostantól 22, 24, 26 és 28 cm vastagságú zártcellás polisztirolhab hőszigetelést is kínál.

Az elmúlt évben sikeresen gyártottak már 20 cm vastagságú  termékeket is, immáron pedig tovább bővítik termékpalettájukat, így mostantól 28 cm vastagságig is tudnak XPS hőszigetelést biztosítani.

Az új termékek továbbra is kimagasló minőségben készülnek, megőrizve a hőszigetelő anyag kiváló tulajdonságait, mint például a hővezetési tényező - amely 80 mm-től egységesen 0,035 W/mK lambda értékű, kisebb vastagságok esetén pedig 0,033 W/mK -, a vízállóság és a nagy nyomószilárdság. Ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá arra, hogy a RAVATHERM XPS termékcsalád tagjai az épület bármely részén - még az olyan speciális igénybevételű helyeken, mint a pince, padló, lábazat, födémek, lapostetők is - alkalmazhatóak legyenek, ezzel jelentős energia- és költségmegtakarítást kínálva a felhasználónak.

Ezek a termékek különleges hegesztési eljárással készülnek, amivel megmaradnak az anyag homogén anyagszerkezeti tulajdonságai és a többrétegű technológiának köszönhetően a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

A 28 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL hővezetési ellenállása (R) 8,00 m²K/W, amit ha egy hagyományos B30-as (U=1,57 W/m²K) falazott szerkezetre felraknánk, a hőátbocsátási tényezője U=0,116 W/m²K értékre csökkenne le, ami így akár egy passzívház falazata is lehetne.
Ám ennél sokkal jellemzőbb egy lapostetős alkalmazás, ahol egy meglévő vasbeton födém hőátbocsátási tényezőjét hasonló nagyságrenddel lehet javítani, azaz födémmezőben könnyedén elérhető az U = 0,12 W/m²K hőátbocsátási tényező.
A hőszigetelés hőhídmentes kapcsolatát ilyen nagy vastagság esetén is a lépcsős élképzés biztosítja, az érdesített felületű táblák pedig a könnyű megmunkálhatóság és illeszthetőség érdekében egyenes élképzésűek.

Az új, nagy vastagságú RAVATHERM XPS-t ajánlják minden új építésű épület - passzívházak, alacsony energiafelhasználású épületek is - hőszigetelésére, illetve felújítás során utólagos beépítésre.

 

Forrás: www.proidea.hu

 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85